Adaptive Fast Charging technologie

Oktober 2017

Het komt regelmatig voor dat een smartphone snel opgeladen moet zijn. Vaak wanneer iemand op het punt staat om snel weg te gaan en de smartphone zo goed als leeg is. Om de telefoon dan toch snel op te laden is er een nieuwe technologie, genaamd “Adaptive Fast Charging”. Wat is Adaptive Fast Charging voor technologie?
Deze technologie zorgt ervoor dat de smartphone gebruik kan maken van een hoger oplaadvermogen, hierdoor kan de batterij tot wel 75% sneller opladen. Een normaal toestel neemt namelijk maar beperkt stroom af van een USB-lader. Het opladen kan hierdoor langer duren. AFC biedt hiervoor een oplossing.

AFC zorgt ervoor dat naarmate de telefoon steeds meer is opgeladen, de batterij geleidelijk langzamer oplaadt totdat deze helemaal is opgeladen. Het doel van deze AFC technologie is om de telefoon sneller opgeladen te krijgen tot een percentage van 50 tot 60 procent. Tijdens dit opladen kan het toestel erg warm worden. AFC wordt daarom eigenlijk niet gebruikt om een toestel volledig op te laden.


Een AFC oplader heeft een output van 9 tot 20 Volt, in tegenstelling tot een normale oplader die een output heeft van 5 Volt. Ook de maximale power output van een AFC oplader ligt hoger, namelijk op 18 Watt in vergelijking met een gewone oplader met maximaal 12 Watt.

AFC werkt alleen bij toestellen die deze technologie ook daadwerkelijk ondersteunen. Dit geldt ook voor een USB-lader en kabel, deze dienen ook AFC te ondersteunen. De meeste nieuwe modellen zoals de Samsung Galaxy Note 7 en de LG G Flex 2 ondersteunen deze technologie omdat ze gebruik maken van Qualcomm Quick Charge. Dit is de meest voorkomende producent van AFC.

Bekijk alle nieuwsitems