Scanpart opladers goedgekeurd door de NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft 41 verschillende opladers met USB-aansluiting onderzocht op veiligheid en veiligheidsdocumentatie. Bij het onderzoek zijn USB-opladers van diverse merken onder de loep genomen.

Van de 41 onderzochte opladers heeft de NVWA de verkoop van 24 USB-opladers in Nederland verboden. De USB-laders vertoonden technische gebreken waardoor bij gebruik een elektrische schok of brand kan ontstaan, maar ook worden een aantal opladers niet geleverd met de benodigde veiligheidsdocumentatie. Vooral bij goedkopere USB-opladers kwamen de gebreken aan het licht. Niet alleen de merkloze USB-opladers zijn afgekeurd maar ook de opladers van de merken Flextronics, Mjoy en Pure vertoonde ernstige technische gebreken. Ook bepaalde opladers van Sony, Samsung, Huawei en Nokia zijn afgekeurd vanwege de ontbrekende technische documentatie.

Scanpart, het eigen merk van Elka Pieterman, slaagde met vlag en wimpel voor de test en is wél goedgekeurd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ook andere merken zoals Philips en Belkin voldoen aan de eisen van de NVWA. 

De NVWA heeft o.a. onze Scanpart USB netvoeding adapter met 2 USB-aansluitingen getest. Deze voldeed uitstekend aan de technische eisen. Volgens de NVWA voldoen al de Scanpart USB-opladers aan de technische eisen en worden deze geleverd met de juiste technische informatie.

Onze Scanpart artikelen worden, zoals u van ons gewend bent, ingekocht volgens de hoogste kwaliteitseisen.

Bekijk alle nieuwsitems