International Sales medewerker (40 uur)

Een dag als International Sales medewerker:

In deze binnendienst functie verkoop je op een commerciële en op proactieve wijze onze accessoires en onderdelen aan relaties en prospects van Elka Pieterman in het buitenland. Je bent daarbij verantwoordelijk voor het hele proces; van offerte naar order tot uiteindelijk de levering. 

Vandaag heb jij een missie! Voor een grote, Britse klant maak jij een offerte op en het is jouw persoonlijke doel om de bestelling van deze klant binnen te halen. Want als je deze klant weet te overtuigen, heb jij je omzetdoelstelling van je bonusschema gehaald. Je overlegt dan ook met de inkoop afdeling hoe jij een scherp voorstel kunt neerleggen.

Daarnaast zijn er ook een aantal klanten uit Frankrijk en Japan die een order hebben geplaatst. Je zorgt voor de administratieve afhandeling hiervan, zodat de orders uitgeleverd kunnen worden. Hierover informeer jij de klanten, zodat zij weten wanneer ze hun bestellingen kunnen verwachten.

Aan het einde van de middag doe je dan nog wat desk research op potentiële nieuwe klanten. Je bent commercieel gedreven en er is je veel aan gelegen om ook nieuwe klanten binnen te halen. Gelukkig kun je via het internet veel informatie vinden en heb je een aantal bedrijven in het vizier die je kunt gaan benaderen. Al met al was het een enerverende dag, die je met een goed gevoel afsluit.

Jouw uitdagingen bij ons:

• Je bent verantwoordelijk voor de commerciële ontwikkeling van onze internationale (B2B) klanten en voor het relatiebeheer van deze klantengroep
• Je vervult een coördinatie rol en hebt veel contact met de inkoop- en logistieke afdeling.
• Je zorgt voor de administratieve afhandeling van de orders.
• Vanuit je commerciële rol breng jij ook nieuwe klanten en markten in kaart en is het jouw persoonlijke doelstelling om deze ook succesvol aan onze organisatie te verbinden.

Wat heb jij in huis?

Om te beginnen ben jij een echt “verkoopdier”, met een passie voor internationale handel en alles wat daarbij komt kijken. Je onderhoudt en bouwt gemakkelijk contacten met je klanten en je bent altijd bezig om de commerciële doelstellingen te overtreffen. ‘Try and fail, but don’t fail to try’ is jouw motto. Steeds nieuwe initiatieven testen en deze bij succes opschalen, daar krijg jij een kick van. Maar dat is nog niet alles, jij hebt ook:

• Een HBO diploma van een commerciële opleiding of een MBO diploma van een commerciële opleiding aangevuld met een aantal jaren relevante werkervaring.  
• Talenkennis: je hebt een goede beheersing van de Engelse taal. Beheersing van een andere moderne vreemde taal is een pré.
• Een flexibele instelling, waarbij je bereid bent in jezelf te investeren én in een optimaal contact met je klanten.
• Een sterke wens om in een bedrijf te werken waarin je veel vrijheid krijgt om snel zelf verantwoordelijkheid te nemen en waarin je echt waarde kunt toevoegen.
• Een woning in Breda (of de omgeving van).

Zet jouw volgende stap bij Elka Pieterman

Je toekomstige collega’s bij Elka Pieterman ontvangen je met open armen in Breda. Op slechts 10 minuten fietsen van het station van Breda en met gratis parkeerplaatsen voor de deur, is jouw ruime en lichte werkplek makkelijk te bereiken. Er is een gezonde balans tussen ruimte voor persoonlijk contact en werk binnen onze organisatie. Samen met je team heb jij de uitdaging om van onze Export afdeling steeds weer een succes te maken. Jouw leidinggevende geeft je veel vrijheid voor initiatieven en om verantwoordelijkheid te nemen. Je krijgt alle ruimte om initiatief te tonen en commercieel te scoren.

Dit bieden we jou:

Als ambitieuze, internationale onderneming, bieden we je de kans je talenten verder te ontwikkelen. Het is een uitdagende baan, met marktconforme arbeidsvoorwaarden, waarin jij aan de slag gaat in onze vestiging in Breda. Als jij je thuis voelt in een dynamische en informele werkomgeving, waar je snel verantwoordelijkheid kunt en mag oppakken, ben je bij ons op de juiste plek. Wij geloven namelijk heel sterk in de kracht van onze medewerkers bij de ontwikkeling van onze onderneming. We bouwen dan ook actief samen mét ons team aan de toekomst van onze onderneming.

Maar er is meer:

• Een goed salaris in lijn met je kennis en ervaring, 25 vakantiedagen, een goede pensioenregeling en korting op collectieve verzekeringen,
• De kans om je, in een ervaren team, te ontwikkelen tot een echte Sales topper,
• Ping pong spelen in de pauzes,
• De kans om deel te nemen aan onze Elka activiteiten, zoals deelname aan de Ten Miles in Antwerpen en ons Summer festival,
• Korting op al onze producten,
• Met heel veel plezier samenwerken met je collega’s.

Ga jij ervoor?

Vul dan nu ons sollicitatieformulier in, en voeg je motivatie en CV toe in de bijlage. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Annemarie den Houting, telefoon 076-593 93 93.