Heel trots op de Platinum Best Managed Company toekenning

Februari 2017

Deloitte heeft Elka Pieterman voor het 7e jaar op rij tot Best Managend Company uitgeroepen. Daarmee mogen wij ons als één van de weinigen Platinum members noemen.

Achtergrond: Bedrijven nog beter maken, dat is het doel van de Best Managed Companies-competitie. Jaarlijks gaat Deloitte op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Daarvoor beoordeelt Deloitte de bedrijven aan de hand van het Business Maturity Model dat samen met de Universiteit Utrecht is ontwikkeld. Dit model onderzoekt alle belangrijke organisatiedimensies zowel intern als extern.

Het BMC programma werd dit jaar voor de negende keer georganiseerd. Dit jaar werd er extra gelet op de digitale toekomstbestendigheid door middel van het thema: Connect the dots

Katrien Van den Branden, directeur Elka Pieterman Holland B.V. legt uit: "dit is een ‘hot topic’, want onze wereld wordt steeds digitaler. Denk maar eens na over kunstmatige intelligentie (AI) waarbij slimme functies voor ons gaan nadenken en onze digitale assistent worden (bijv. Apple’s Siri). Alles in onze woonomgeving wordt ‘smart’ en ‘connected’ en met virtual- en augmented reality (bijv. PokemonGO) gaan werelden steeds meer in elkaar op."

"Door al deze digitale ontwikkelingen, wordt persoonlijke aandacht schaarser en meer waardevol. Om nog beter op de wensen van onze klanten in te spelen, werken we binnen Elka Pieterman steeds vaker in multidisciplinaire teams. Deze nieuwe manier van werken zorgt ervoor dat we nog beter en sneller kunnen inspelen op klantbehoeften. In het afgelopen jaar hebben we daarom nog meer geïnvesteerd in omni-channel, oftewel de koppeling van clicks & bricks. Er is een online team dat samen met onze klanten kijkt naar het optimaal presenteren van accessoires online. Daarnaast zorgen onze IT specialisten voor een veilige data uitwisseling via speciaal ingerichte feeds. Dit alles om onze klanten gemakkelijk te laten delen in onze kennis over accessoires en onderdelen."

Katrien vervolgt: “Onze deelname aan het BMC programma geeft focus en brengt interessante gesprekken op gang. Deloitte vraagt niet alleen naar de bestaande situatie, maar ook naar de gewenste. Dit leidt tot nuttige discussies en vormt voor ons een heldere visie op de toekomst."

“Doordat we al jaren meedoen aan het programma blijkt dat we steeds beter scoren op de verschillende pijlers van het Business Maturity Model. We zijn goed in balans en functioneren gemiddeld op een hoger niveau. Maar het werk is nooit af! Er blijft altijd ruimte om te verbeteren en te leren. Hier ligt dan ook onze focus op in deze snel veranderende digitale wereld!”

Bekijk alle nieuwsitems