Portable powerbanks: onmisbaar voor Pokémon Go!

Juli 2016

De nieuwe Pokémon Go app is een enorme hype! Het intensieve gebruik van de smartphone app zorgt voor een batterij die snel leeg is. Overal je smartphone of tablet kunnen opladen? Gebruik dan een portable powerbank om onderweg uw apparatuur op te laden.

Wat is een powerbank?

Een powerbank is een losse accu waarmee je energie opslaat via een stopcontact om er later je smartphone of tablet mee op te laden, waar je maar wilt. Je koppelt deze accu via een USB kabel aan je smartphone, tablet of een ander apparaat met USB ingang.

Koopadvies

Voor het kopen van een powerbank is het belangrijk om iets te weten van de accu die je ermee wilt opladen. Een gemiddelde smartphone heeft een accu van ongeveer 2000mAh. De aanduiding mAh staat vaak op de verpakking van de powerbank. Om je smartphone volledig op te laden is het niet voldoende om een powerbank met deze mAh aanduiding te kopen. Je hebt echt meer nodig! Voor een smartphone met 2000mAh heb je minstens een 2600mAh powerbank nodig en voor een tablet met 5500mAh is een 6000mAh powerbank nodig.

Met 1 volle lading van zo'n grotere powerbank kun je de smartphone of andere kleine apparaten meer dan 1 keer opladen. Naast de powerbank heb je ook de juiste USB kabel nodig. Slechts een enkele powerbank heeft een ingebouwd micro USB kabeltje. De grotere powerbanks hebben vaak meerdere USB aansluitingen voor oplaadkabels. 

Soms staat er bij de ene USB aansluiting '1A' en bij de andere '2A'. Met 2A kun je in principe sneller opladen. Om te checken of je smartphone of tablet 2A aankan, is de A-waarde die op de bijbehorende oplader staat van belang. Het handigst zijn de powerbanks met een knopje om de ledjes van de accu-indicatie te activeren, zodat je kunt zien hoe vol de powerbank nog is. Minder handig is een powerbank met maar 1 ledje.

Met een portable powerbank kunt u dus overal je smartphone of tablet opladen, handig voor het Pokémon Go avontuur! Zorg dus dat u voorbereid bent en neem een kijkje in onze webshop voor alle portable powerbanks in ons assortiment.

Bekijk alle nieuwsitems