Tech trend: Qi draadloos opladen

februari 2019

Tech trend: Qi draadloos opladen

In het dagelijks leven zijn onze smartphones niet meer weg te denken. We zijn simpelweg altijd online en de batterijen van onze trouwe telefoons krijgen het soms zwaar te verduren. Een trend die in 2019 voeten aan de grond gaat krijgen is het Qi draadloos opladen wat voor steeds meer mensen tot de mogelijkheden behoort. De term Qi is een wereldwijd bekend begrip in tech land, maar niet iedereen weet wat het precies inhoudt.

Hoe werkt Qi draadloos opladen?

Bij het Qi draadloos opladen wordt stroom door middel van elektromagnetische inductievelden overgedragen van het oplaadpunt naar onze smartphone. Deze techniek werd eerder al gebruikt bij elektrische tandenborstels, maar tegenwoordig is dit ook voor telefoons toepasbaar. Het grootste voordeel van draadloos opladen is natuurlijk dat we geen last meer hebben van stekkers en kabels die vaak kapot gaan of in de knoop raken.

Draadloos opladen onderweg of thuis

De Qi techniek is op veel manieren toepasbaar. We kunnen bijvoorbeeld een oplaadpunt verwerken in ons interieur, maar er zijn ook smartphone houders voor in de auto welke uitgerust zijn met de Qi-techniek. Deze houders zijn zowel aan het raam als het dashboard te bevestigen en beschikken over de WideActive 1-technologie. Dit voorkomt overhitting en zorgt ervoor dat onze smartphones veilig opgeladen worden.

Niet alle smartphones zijn geschikt voor het draadloos opladen. Beschikt u over een Samsung S6, een iPhone 8 of een nieuwer model? Dan behoort draadloos opladen voor u tot de mogelijkheden en bent u altijd online! Bekijk het assortiment Qi opladers in de webshop.
 

Bekijk alle nieuwsitems